Kategóriák

Értesüljön havi ajánlatunkról

Név:
* E-mail cím:

A (*) csillaggal jelölt mező megadása kötelező!


Dioptriás búvárszemüveg és úszószemüveg

Dioptriás búvárszemüveg és úszószemüveg

A nagyszerű dioptriás lehetőségeknek köszönhetően immár tökéletes élményt nyújthat a búvárkodás földöntúli világa a mindennapokban szemüveget viselők számára.

Dioptriás búvárszemüvegek

A Sportszem Optikában lehetőséget teremtettük arra, hogy a vizes sportágak kedvelői részére igazi látásélményt kínáljunk. Nagyon széles dioptria tartományban, cilinderrel is és akár többfókuszú megoldással a következő opciók állnak rendelkezésre búvárszemüvegek dioptriázására:

  1. Búvárszemüveg egyfókuszú és szférikus korrekcióval – ekkor a maszk lencséinek teljes felülete dioptriás, a tartomány -10 és +6 között terjed és a dioptria ugrások 0,50.
  2. Búvárszemüveg olvasó korrekcióval  – akik távolra jól látnak, de közelre szükségük van korrekcióra pl. az órájuk leolvasására, nekik tökéletes megoldás a búvárszemüveg alsó részébe tehető olvasórész
  3. Bifokális búvárszemüveg – Azok számára, akik mind távolra, mind közelre szükségük van optikai korrekcióra. Ebben az esetben az egymás alatti lencsék különböző távolságra korrigálnak, felül a távoli, alul a közeli dioptria kerül becsiszolásra. Pontosan meghatározható, hogy milyen magasságban legyen a két értéket elválasztó vonal.
  4. Trifokális búvárszemüveg – 55 év felett javasolt, akiknek távolra és közelre is optikai korrekcióra van szüksége. Felül a távoli, középen a középtávoli (kb. 0,8 - 2,0 m-ig) alul pedig az olvasó korrekció (kb. 0,4 m) kerül becsiszolásra.

A fenti dioptriás megoldásoknál lehetőség van cilinderes korrekcióra, ahol pontosan beállítható a kívánt fok, pupillatávolság, így ugyanolyan látásélmény érhető el, mint a mindennapokban hordott szemüveggel.

A dioptriás tartomány hihetetlen széles a Sportszem Optikában elérhető dioptriás búvárszemüvegek esetében, szférikus érték akár -16,00 és +10,00 között megoldható, illetve +- 4 cilinder a határ.

A dioptriás búvárszemüvegek lencséi üvegből készülnek, kifejezetten búvármaszkok számára. Minden dioptriás lencse egyedi gyártásban készül. Ezek a speciális lencsék a maszk belső falára egy vízi közegben is tökéletesen funkcionáló ragasztóval kerül fel. A lencse nem karcolódik, könnyen tisztítható, páramentesítése az ismert és jól bevált trükkökkel , mint pl. fogkrémmel történő átmosás, vagy a merülés előtt nyállal tisztítás.  

Több típusú búvármaszkba is berakhatóak a fenti dioptriaértékek, érdemes a maszkokat felpróbálni, mielőtt megrendeljük a dioptriás változatot. Amikor a kiválasztott maszkot felpróbálja, a pántot nem használva helyezze az arcára, majd az orron keresztül a levegőt beszívva próbálja meg az arcon tartani a maszkot. Ez olyan, mint ha a víz nyomná egy kicsit a maszkot. Ha így nem esik le az arcról, akkor illeszkedik tökéletesen a búvármaszk. 

Dioptriás úszószemüvegek

A Sportszem Optikában az úszószemüvegek is elérhetőek dioptriás változatban

A nagyobb választékban elérhető, fél dioptriánként növekvő, csak szférikus értékben kapható úszószemüvegek mellett itthon csak a Sportszem Optikában próbálható fel a cilinderes dioptriával elkészíthető dioptriás úszószemüveg.

Ezt a típust 2 méretben gyártják, különböző keret-, és lencseszínekből lehet választani akár polarizált lencsével is, mellyel a víz zavaró tükröződése teljesen kiszűrhető. A 3 méretben gyártott orrnyereggel szélesebb és keskenyebb orrnyereggel rendelkező is kiválaszthatja a lehető legjobban illeszkedő dioptriás úszószemüveget.

Nagyon széles dioptria tartományban érhető el, -16,00 és +10,00 között  4,00 cilinderig.