Kategóriák

Értesüljön havi ajánlatunkról

Név:
* E-mail cím:

A (*) csillaggal jelölt mező megadása kötelező!


Beltéri dioptriázható sportszemüvegek labdajátékokhoz felnőtteknek és gyermekeknek

Beltéri dioptriázható sportszemüvegek labdajátékokhoz felnőtteknek és gyermekeknek

A körülöttünk zajló események befogadásában kulcsszerepe van a szemnek, mert az agy több, mint 90 %-a összeköttetésben áll a látószervvel. Sportolás közben - legyen szó élsportról, szabadidősportról, iskolai tornaóráról vagy bármilyen csapatsportról - a gyors reagáláshoz, a távolság helyes felméréséhez, a magabiztos helyzetkihasználáshoz és rossz látás okozta baleset elkerüléséhez szükség van a tökéletes látásélességre és a szem maximális védelmére.

 

A beltéren játszott, állandó figyelmet és körültekintést igénylő labdajátékokhoz külön erre a célra kifejlesztett, speciális sportszemüvegek viselése ajánlott.

A Sportszem Optikában kapható Progear polikarbonát alapanyagból készült sportszemüveg keretek ütésállóak, a legszigorúbb európai (EN 166) és amerikai (ASTM F803) szabványügyi szervezet követelményeinek is megfelelnek. Az orrnyeregnél és a halántéknál allergénmentes szilikonnal erősítették meg, így a szemüveget eltaláló labda nem okoz súlyos szemsérülést. Fejpánttal tökéletesen lehet rögzíteni, így hirtelen mozdulat esetén sem zavar egy hárompontos elsüllyesztésében vagy a pipába tartó lövés kivédésében.

Mivel minden korosztály szívesen űzi a népszerű labdajátékokat, ezért több méretben készülnek ezek a strapabíró sportszemüvegek. S, M, L, sőt legújabban XL nagyságban is piacra dobták. A Progear sportszemüvegek visszafogott fekete, szürke, kék színek mellett harsányabb árnyalatokban is kaphatóak, így pl. a csapat mezéhez is passzoló modellben lehet élvezni minden előnyét.

 

A Progear sportszemüvegek dioptriásan is elkészíthetőek.

A mindennapokban hordott törékeny optikai keretek különösen labdajátékok közben okozhatnak, illetve szenvedhetnek sérülést, ezért ezeknél a sportágaknál elengedhetetlen egy jó minőségű sportszemüveg  viselése.  A Progear sportszemüvegek nútja úgy van kialakítva, hogy az optikusnál rendelt törhetetlen lencse esetleg nagyobb dioptria (vastagabb lencse) esetén is stabilan illeszkedjen a keretbe, ütés hatására ne essen ki. Teremsportoknál gyakran előfordul, hogy fullasztó hőségben zajlanak az edzések és a meccsek, ami a fejhez simuló sportszemüvegnél párásodáshoz vezethet. Ezt a közérzetet és teljesítményt is befolyásoló negatív tényezőt a lencse felületére vihető, a Sportszem Optikában rendelhető ún. Optifog réteg szűrheti ki. 

 

Progear dioptriás sportszemüvegek gyermekeknek

A mindennapi életben szemüveget viselő gyermekeknek mindig vigyázniuk kell az utcai szemüvegükre a szemük és szemüvegük épségének megóvása miatt, így a nagyon kedvelt labdajátékokban gyakran hátrányt szenvednek. A kisebb méretben gyártott dioptriázható Progear sportszemüvegek hozzájárulnak a gyermekek szemének védelméhez és sikeres sportteljesítményükhöz, tehát a szemüveget hordó gyermekek részére önbizalom növelő hatást is gyakorolnak. Versenyszerű sportoláshoz pedig a sportorvos előírja dioptriás sportszemüveg viselését.

 

A Sportszem Optikában a Progear Eyeguard mellett más márkák beltéri labdajátékokhoz ajánlott modelljei is megtalálhatóak. A szintén kiváló minőségű Hilco Leader szintén 4 méretben, az Infield pedig több felszereltséggel kapható üzletünkben.