Kategóriák

Értesüljön havi ajánlatunkról

Név:
* E-mail cím:

A (*) csillaggal jelölt mező megadása kötelező!


Sportszemüvegek polarizált lencséi

Sportszemüvegek polarizált lencséi

Földünk 70 %-át víz borítja, amelyről 100%-ban zavaró tükröződések verődnek vissza. A polarizált lencsetechnológiának köszönhetően ezek a zavaró csillogások teljes mértékben kiszűrhetőek.

Abban minden gyártó egyetért, hogy az egyre népszerűbb és felkapottabb vitorlázáshoz, klasszikus magyar sportágként számon tartott kajakozáshoz, kenuzáshoz, nagy tömegek hobbijaként számon tartott horgászáshoz illetve olyan 21. század feltörekvő sportágaihoz, mint kitesurf és wakeboard mind-mind polarizált lencse szükséges.

A polarizált lencsék legfontosabb tulajdonsága, hogy kiszűrik a vízről visszatükröződő zavaró csillogást. A minőségi polarizált lencsék molekuláris tulajdonságainak köszönhetően kiváló kontrasztot és mélységérzékelést biztosítanak, miközben átélhetővé teszik a színek pompázatos virágzását, és minimalizálják a szem igénybevételét.

Most a Sportszem Optikában kapható minőségi sportszemüveg gyártóinak főképpen vitorlázáshoz és más vízi sportokhoz kifejlesztett lencséit és modelljeit vesszük górcső alá.

Adidas - TYCANE PRO

Adidas – Az Adidas - Tycane Pro - leginkább vitorlázásra ajánlott - szemüvegcsalád piacra dobásával rukkolt elő évekig tartó fejlesztések után a mindkét oldalon felvitt vízlepergető réteggel ellátott polarizált lencsével. Ez a polarizált lencse barnás-rózsaszínes árnyalata tökéletes, kontrasztfokozó hatással bíró képet mutat.

Az LST fénystabilizáló technológiával felvértezett lencse a fényerősség különbségeket tökéletesen kiiktatja, gördülékeny átmenetet képez, így abszolút nem zavaró, ha árnyékról napra vagy napról árnyékba siklunk vele.

Rudy Project

Rudy Project – A Rudy Project megalkotta a minden szempontból tökéletes polarizált lencsét. A több népszerű típus Sailing modelljei a mélységérzékelést kiválóan biztosító POLAR 3FX illetve az egyedülálló módon az LCD kijelzőt is láthatóvá tevő fényre sötétedő polarizált (Polarized Photocromic) lencsével is kapható.

A Polar 3FX alkalmazza a többrétegű, a lencse belső oldalára felvitt anti-reflex bevonatokat, amellyel kimagasló minőségű vizuális élményt biztosít a szemnek.  A Rudy Project hydro-fog bevonata kiküszöböli a párosodást.

A lencse felületén  a speciális bevonatnak köszönhetően nem tapadnak meg illetve nyom nélkül eltűnnek a vízcseppek. Vitorlázáshoz leginkább ajánlott Zyon Sailing az egyik legendás Rudy modell. Alkatrészei 316-os tengerészeti minősítésű rozsdamentes acélból készülnek, így maximálisan ellenállnak a só és a víz okozta korróziónak. A Sailing modellek tartozéka a vízen úszó, rikító piros fejpánt megadja az esélyt a vízbe esett sportszemüveg megtalálásához.

Julbo

Julbo – A Julbo szintén nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy lencséiken keresztül a vízi sportok szerelmesei minél  komfortosabban hódolhassanak szenvedélyüknek. A vitorlázásra kifejlesztett, hullámokon fennmaradni képes kerettel ellátott Wave modell Octopus lencséje egyszerre (gyors aktiválási sebességgel) fényre sötétedő és polarizált tulajdonságokkal is rendelkezik. A vízlepergető bevonat meggátolja a vízcseppek kialakulását, amellyel tökéletes látási viszonyokat biztosít. A kékesszürke árnyalat valósághűen visszaadja a természetes színeket.

Oakley

Oakley – Az Oakley polarizációs technológiája meghaladja az ipari szabványértékeket mind élesség, mind teljesítmény, mind tartósság szempontjából. Az Oakley túlnyomásos öntvényezéssel injektálja a polárszűrős réteget a lencse többi rétege közé. Ez a folyékony fúzió molekuláris szinten létrejövő kötődést hoz létre, maximalizálva a polárszűrő teljesítményét. Az Oakley a legtöbb színárnyalatban kínál polarizált lencsét. A legsokoldalúbb illetve legjobban kihasználható Bronz HDPolarized mellett megkülönböztet sekély vízhez ajánlott (shallow blue polarized) és mélyvízi horgászáshoz (deep blue polarized) kifejlesztett polarizált lencséket.

Az Oakely kínálatából vitorlázáshoz a több lencseméretben kapható Flak 2,0 a legújabb félkeretes sportszemüveg ikon ajánlott, ez a modell vastag szárgumival gyártott, amely garantált csúszásmentességet biztosít.

Maul Jim

Maui Jim – A Maui Jim kizárólag polarizált lencsékkel gyártja modelljeit, amely lencsék pillanatnyilag etalonnak számítanak. Maui Jim lencséin átnézve minden kétséget kizáróan a legszebb, legélesebb, valóban bámulatos képet kapunk. A modellek 4 lencseszínben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. A szürke a legsötétebb árnyalat a vakító napfény ellen élethű színvilággal.

A Maui rose rózsaszín és a HCL Bronze meleg bronzárnyalatban az elérhető legjobb kontrasztot biztosítja. A Maui HT zöld a piacon a legnagyobb fényáteresztő képességet nyújt (tehát a legvilágosabb színű) a polarizált lencsék közül. Még több színt biztosít a ragyogóbb látvány érdekében. A Maui Jim sportos típusok között a legkedveltebb a Ho'okipa, amelynek a szárában és a orrnyergében lévő grip garantálja a csúszásmentességet. A Ho'okipához hasonló Banyans, Hanalei sportnapszemüvegekre szintúgy jellemző a széles látómező és a hihetetlen könnyű és rugalmas keret.

A fenti felsőkategóriás sportszemüveg gyártók gondoltak a mindennapokban dioptriás szemüveget viselőkre is és a teljes lencsedioptrizálással ugyanolyan élményt nyújtanak részükre, mint akinek nincs szüksége optikai korrekcióra. A szemüvegesek pontosan ugyanabból a lencseszín kínálatból választhatnak, így semmilyen hátrányt nem szenvednek hobbiból vitorlázó éles szemű társakhoz képest illetve a tókerülő vagy a Földet megkerülő versenyzőkkel szemben.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a Sportszem vitorlázáshoz általunk leginkább ajánlott márkáinak polarizált lencséit és az ahhoz kapcsolódó termékeket.

Vitorlázáshoz ajánlott polarizált szemüvegek