Kategóriák

Értesüljön havi ajánlatunkról

Név:
* E-mail cím:

A (*) csillaggal jelölt mező megadása kötelező!


Végre itt a síszezon!


Síeléshez az állandóan változó, így szikrázó napsütéses, ködös, viharosan szeles, tehát gyakran extrém időjárási körülmények miatt elengedhetetlen egy jó minőségű, biztonságos, kényelmes, a lehetőleg fényviszonyokhoz alkalmazkodó síszemüveg.

Minden nagy sportszemüveg márkának vannak maszkos ún. goggle síszemüvegei, illetve változó időjárási körülmények között is kihasználható multifunkcionális sportszemüvege. Ebben a bejegyzésben a várva-várt síszezon közeledtével bemutatjuk a következő szezon újdonságait.

JULBO

A Julbo a maszkos síszemüvegek terén idén is nagyot robbantott. Az Aerospace modell minden síző legnagyobb ellenségét, a párásodást hivatott legyőzni. Hosszú évek kísérletezése után a megfelelő helyen lévő és ideális méretű szellőzőnyílások leginkább megálláskor vagy sítúrák közben fölfelé caplatáskor hihetetlen hatékony levegőáramlást eredményeznek, így a pára döbbenetes gyorsasággal illan el.  A Super-Flow System pedig a lencse egy mozdulattal történő előre döntésével szintén megálláskor vagy a felvonón gyakran előforduló párásodást akadályozza meg. A duplarétegű szivacs, a szimmetrikusan állítható szilikonos pánt és a bármelyik sisakkal kompatibilitás mind-mind a hihetetlen magas komfortfokozatot szolgálja.

A Julbo Titan OTG kifejezetten szemüvegesek részére fejlesztett síszemüveg modell. Gyakorlatilag a teljes domboldal áttekinthető a hiperszéles látómezővel rendelkező XXL méretű kerettel. Az anatómiai kialakítás, a nagyon egyszerűen állítható, csúszásmentes szilikonból készült pánt stabilitást, kényelmet és biztonságot nyújt. A mindennapokban viselt átlagos méretű optikai keret kényelmesen elfér alatta.

Lencsetechnológia terén pedig a Julbo sportszemüvegeknél bevált Zebra, Zebra Light, Caméleon lencseszínek mellett a speciálisan havas terepre szánt SnowTiger típussal rukkoltak elő. A pirosas-narancssárgás árnyalatú, UV hatására sötétedő, polarizált, tükrös réteggel bevont lencseszín a nap sugarait és csillogást bumeráng módjára veri vissza. A Snow Tiger lencseszínnel minden egyes bucka kiválóan kirajzolódik, így biztonságosabb száguldást tesz lehetővé a meredekebb lejtőkön is.

OAKLEY

Az Oakley a sportszemüvegeknél alkalmazott Prizm lencsékkel felszerelt goggle maszkos szemüvegeket dobta piacra. A Prizm Snow lencsék a most divatos élénk tükrös, piros, kék, zöld színekkel hódítanak, és tökéletes mélységérzékelést biztosítanak. Az Oakley az egyetlen márka, amelynél a síszemüvegeket is lehet egyedi színösszeállításban rendelni, így a kedvenc csapata színeiben is pompázhat a rajongó a lejtőkön.

UVEX

Az Uvex, az immár 90 éves sportszemüveg márka hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a síszemüvegei innovatív fejlesztésére és esztétikai megjelenésére. Az idén elképesztő lencsekínálattal léptek elő.

Mind közül a Variotronic technológia a legbámulatosabb. Szó szerint szempillantás alatt, 0,1 másodperc gyorsasággal a lencsére rávitt folyadékkristály fóliával bevont réteg hathatós közreműködésével alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. További újdonság, hogy a víztiszta duplalencse közötti LCD lencse színét a szemüveg oldalán lévő gomb segítségével magunk manuálisan változtathatjuk. Kék, lila és pirosas árnyalatot is választhatunk, attól függően, hogy melyik a legideálisabb adott időjárási körülmények között. A non-plusz ultra pedig, hogy egy másik gombbal automatikus módra is kapcsolható a csodalencse, ekkor 1-es kategóriáról, tehát gyakorlatilag víztisztáról, 3-as kategóriáig, erősen napsütéses időben is használhatóra állítódik a lencse fényszűrő ereje. A gombokat akár síkesztyűben is kényelmesen kezelhetjük.

 

 

A Variomatic hagyományos kémiai folyamaton alapuló fényre sötétedő technológiát jelent, amely ködös időben és gyönyörű napsütésben is a megfelelő fényerősséget engedi át a lencsén.

A Tear Off technológia szintén nagyon közkedvelt és egyszerű módja annak, hogy minden napszakban és időszakban a lehető legjobb látásélménnyel élvezhessük a hegyek varázsát. Egy mozdulattal, mágnessel rögzített sötétebb lencsét eltávolíthatjuk a mögötte lévő narancssárga lencse elöl.

 

A téli szabadság előtt érdemes kipróbálni az új síszemüvegeket és azok lencséit, hiszen az ideális síszemüveg még nagyobb élménnyé teszi a síelés varázslatos világát.