A sportszemüvegek dioptriázásának módjai

 1. Teljes lencse

  Ez biztosítja a legtökéletesebb látásélményt. Ebben az esetben a legmodernebb gyártástechnológiával készül el a személyre szabott szemüveglencse. A vásárló dioptriájában  az általa kiválasztott színezéssel és a látszerész szakember által lemért extra paraméterek megadásával készül el a torzításmentes szemüveglencse.

  adidas tourpro S optischadidas tourpro S Transitions getöntadidas tourpro S Transitions kleinadidas tourpro S Transitions klein                  Sportszemüveg: Adidas Tourpro S Transitions fényre sötétedő dioptriás lencsével - Fotó Stephan Kunert                                                                                       
 2. Adapter

  Ez a dioptriázási mód gyakorlatilag teljes lencsésnek tekinthető, hiszen csak egy keskeny damilos betét segítségével illeszkedik a lencse a kerethez, így nagyobb az a dioptria tartomány, amiben elkészíthető a magas görbületű lencse, mint a teljes lencsés dioptriázásnál.

 3. Clip-in

  Az eredeti szemüveglencse mögé lesz elhelyezve a dioptriás lencse. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy szűkebb lesz a látótér a teljes dioptriázáshoz képest, de azok részére, akiknek optikai korrekcióra van szükségük ez szintén jó megoldást jelent és kedvezőbb áron elérhető. A clip-in megoldás az Adidas, a Rudy Project és a Julbo márkáknál lehetséges.