SPORTOLÁSHOZ SPORTSZEMÜVEG (SPORT NAPSZEMÜVEG) VAGY NAPSZEMÜVEG?

Minden sportágnak megvan a saját funkcionális felszerelése, így futáshoz futócipőt és nem utcai bőrcipőt,  illetve hegymászáshoz lehetőleg vízhatlan bakancsot és nem szandált viselünk. Éppen ezért sportszemüvegben sportoljunk és ne napszemüvegben. A sportszemüvegeket éveken át fejlesztik, aktív sportolókkal tesztelik és alakítják ki a lehető legkönnyebb, rugalmas, flexibilis, kényelmes, ellenálló, allergénmentes keret és lencsealapanyagot. Az alábbi táblázatban megmutatjuk hogy mennyiben más egy sportszemüveg, mint egy napszemüveg.

 

    Sport napszemüveg Napszemüveg
  Mire fejlesztették sportoláshoz utcai viseletre
Szemüvegkeret Alaptulajdonságok tökéletes illeszkedés aktív sportolás közben, nem mozog, így figyelmünket maximálisan a játékra fordíthatjuk, tökéletesíthetjük mozdulatainkat. Sportolásra kifejlesztett strapabíró alapanyagból készül (pl. kynetium, SPX) amely maximális védelmet nyújt a becsapodó labda, kavics ellen, így félelem nélkül kosarazhatunk vagy bringázhatunk az erdőben. Sportolás közben mozog, mivel a trendi napszemüvegeket általános utcai viseletre terveztek. Balesetveszélyes benne sportolni, egy esetleges bukás súlyos szemsérülést okozhat.
Jellemző funkciók csúszásgátló gumírozott orrnyereg, szárvég; rozsdamentes csavar; levegőáramoltatás a párásodás elkerülése érdekében; személyre szabható orrnyereg és szár  Miután nem illeszkedik tökéletesen, oldalról illetve felülről és alulról is besüthet a nap, befújhat a szél.
kiegészítők fejpánt, izzadtságfelfogó szivacs, cserelencse, orrvédő nincs
       
Szemüveglencse alapanyag hagyományos vagy törésálló hagyományos
színezés hagyományos napszemüveglencse színeken kívül sportágnak megfelelő színezésekkel hagyományos napszemüveglencse színek
UV védelem 100% 100%
egyéb lencsetechnológia a szem védelme érdekében fénystabilizáló technológia, kékfényszűrő nincs
Speciális felületkezelések vízlepergető, tükrös, párásodás mentesítő réteg nincs